About

Stichting Stabiel XS4ALL heeft als doelstelling te voorkomen dat de dienstverlening van XS4ALL instabiel wordt door gedwongen blokkades van domeinnamen en IP-adressen.

Vanwege een uitspraak van de Rechtbank in een bodemprocedure van Stichting BREIN vs Xs4ALL en Ziggo, worden zij daar nu echter toe gedwongen. Dit nadat de Rechtbank de stelling van BREIN overnam dat 4,5% van de XS4ALL gebruikers bestanden met The Pirate Bay uitwisselen.

Deze Stichting is er voor de belangen van de 95.5% die geen bestanden uitwisselen met TPB.

Het hoofddoel is blijvend stabiele dienstverlening. Het nevendoel is daarbij, dat indien XS4ALL in staat zou zijn om die dienstverlening stabiel te krijgen met additionele investeringen en kosten, dat die kosten niet mogen worden afgewenteld op de gebruikers.

Volgens de Stichting Stabiel XS4ALL heeft BREIN, een private partij, aan XS4ALL en Ziggo, partijen die zelf geen strafbaar feit verrichten en part nog deel hebben aan de inbreuk die gepleegd wordt door eindgebruikers c.q. The Pirate Bay, een nieuwe vorm van dienstverlening gevraagd: blokkade van specifieke IP-adressen en websites.

Met die nieuwe dienstverlening, die nu wordt opgelegd aan ISPs, en die BREIN met het vonnis in de hand aan alle ISPs wil opleggen, wordt het belang van BREIN’s leden gedient.

De uitbreiding naar alle ISPs betekent echter dat wij als gebruikers aan de verslechterde dienstverlening c.q. de additionele kosten om het Internet stabiel te houden, niet kunnen ontsnappen door met een andere dienstverlener te contracteren.

In een normale vrije markt wordt voor dienstverlening betaald kan zo’n rekening niet zonder formele wetgeving op het bordje worden doorgeschoven van de niet bij de auteursrecht-inbreuken betrokken 95.5%

“We are the 95.5%”

De Stichting Stabiel XS4ALL heeft tot doel een Kort Geding te lanceren tegen XS4ALL, waarbij ten uitvoer leggen van het vonnis van de Rechtbank van 11 januari 2012 met een destabiliserende ingreep op de dienstverlening wordt gestuit. Een ingreep ten gunste van Stichting BREIN, maar ten koste van de 95.5% abonnees die niet The Pirate Bay bezoeken.

Wij zullen zodra wij een advocaat hebben kunnen vinden om het Geding te voeren de Stichting formaliseren en gedupeerde XS4ALL-abonnees te vertegenwoordigen. Hiervoor zal een rekeningnummer voor donaties worden geopend om de advocaat te betalen die voor de  begunstigers van de Stichting zal optreden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: